Skip to content

Rapide Dredging

Heeft u werkzaamheden op het gebied van baggeren die uitgevoerd moeten worden door ervaren professionals? Neem dan contact op en schakel onze experts in!

Ook onze Roemeense afdeling, Rapide Transport & Logistics SRL, heeft een sleephopperzuiger in bezit, namelijk de Rapide Dredger 2, beide schepen zijn overal inzetbaar.

Heeft u werkzaamheden in Europa waar u sleephopperzuigers nodig heeft? Graag bekijken wij met u de mogelijkheden hoe wij met de sleephoppers de werkzaamheden professioneel kunnen uitvoeren.

Rapide Dredging voert diverse werkzaamheden uit op het gebied van het uitbaggeren van rivieren en havens. In 2017 hebben wij een MTS Birjo 2 (enkelwandige tanker) aangekocht om te verbouwen tot sleephopperzuiger. In 2018 is het verbouwen van het schip voltooid en hebben wij deze in de vaart genomen als Rapide Dredger 3, ofwel als sleephopperzuiger. Het schip is ingezet bij diverse projecten in Nederland bij het uitbaggeren van havens. Ook is het schip regelmatig in Roemenië te vinden waar het wordt ingezet voor onderhoud aan havens en de vaargeul van de Donau.

Ook onze Roemeense afdeling, Rapide Transport & Logistics SRL, heeft een sleephopperzuiger in bezit, namelijk de Rapide Dredger 2, beide schepen zijn overal inzetbaar.

Een sleephopperzuiger voor baggerwerkzaamheden

Een sleephopperzuiger is een schip dat door middel van grote, krachtige pompen en motoren zand, klei, slib en zelfs grind van de rivierbodem opzuigt. Het schip slaat het gebaggerde materiaal op in zijn eigen beun (hopper) en loost het resterende water overboord. Een sleephopperzuiger kan zijn beun op verschillende manier leeg maken. De Rapide Dredger 3 doet dat op twee manieren:

  • Met behulp van pompen en waterjets wordt het materiaal weer vloeibaar gemaakt en via een pijpleiding aan wal gepompt.
  • Rainbowing, hierbij wordt de beuninhoud rechtstreeks van het schip op de gewenste locatie gespoten.
  • De lading droogpompen en lossing aan wal d.m.v. een loskraan.

De Rapide Dredger 3 is volledig uitgerust

Met de Rapide Dredger 3 hebben wij de mogelijkheid om in alle rivieren, inclusief de Rijn, werkzaamheden uit te voeren. Met behulp van een pompinstallatie kan het schip zelf lossen en door middel van drainage is het mogelijk om geladen materiaal droog te pompen. De Rapide Dredger 3 is uitgerust met een bagger computer en plaatsbepaling door vier satellietontvangers en kompas voor nauwkeurige plaatsbepaling tijdens het baggeren.

Zie onze TF van de Rapide Dredger 2 en de Rapide Dredger 3.

Maak gebruik van onze service op maat op het gebied van dredging.
Wilt u gebruikmaken van onze expertise? Neem dan contact met ons op. U bereikt ons door te bellen naar +31 183-730760.
Heeft u vragen of wilt u graag wat meer informatie over de mogelijkheden? Neem ook dan gerust telefonisch contact met ons op.

Heeft u andere werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren door een specialist?
Neem ook dan contact met ons op.
Denkt u hierbij aan: Shipping | Zandhandel | ScheepvaartBevrachting

Back To Top